January 17, 2019

Omaha Holdem Poker

Det finns tre grundläggande varianter av Omaha Hold’em Poker. Omaha High, som beskrivs i detalj på denna sida, och Omaha High-Low och Omaha High-Low, 8 eller bättre. Information och regler för dessa två omaha hold’em spel är längst ned på sidan.

Omaha Holdem Poker kräver sina 2 till 10 spelare att skapa den bästa femkorts kombinationen från totalt nio kort – den starkaste kombinationen vinna potten. Som nio korten består av fyra hålkort och fem gemensamma korten, är de resulterande kombinationerna starkare än i andra pokerspel. Omaha Hold’em poker är ett bordsspel som använder en platt skiva som kallas en ”dealer button” för att bestämma vem som får sina kort först och där åtgärden startar för varje satsningsrunda. En eller flera ”blind” spel används för att simulera åtgärd på den första satsningsrundan.

En ”blind” satsar hela eller delar av en spelares satsning, och måste ”postas” innan du får dina kort. Spelaren närmast till vänster om givarknappen börjar genom att publicera en ”lilla mörken”. Den spelaren som sitter till vänster om ”lilla mörken” inlägg en ”stora blind”, vilket är ungefär dubbel lilla mörken och motsvarar den minsta insatsen för den första satsningsrundan. Från denna punkt framåt spelas Omaha Hold’em som alla andra hold’em spel där satsningar görs efter varje kort delats ut. Klicka på ‘regler’ som för en kort-av-kort uppspelning för Omaha Hold’em Poker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *