January 17, 2019

Texas Holdem – Pokerfenomenet

Texas HoldEm poker är en kort pokerspel, som har tagit fart i popularitet på grund av dess omfattande ESPN-täckning, och naturligtvis mängden pengar som att vissa människor gör spela holdem poker. Faktiskt finns det miljontals dollar som väntar på att vinnas i spelet Texas Holdem. Men precis som med alla andra spel av poker, det finns mycket att vara förlorad, alltför. Detta spel spelas oftast i Nordamerika och Europa, och är en av de mest populära typerna av gemenskapens kortspel. Detta innebär att varje spelare försöker sätta ihop den bästa handen med sina 2 hålkort och gemensamma 5 kort som varje spelare använder att göra sin hand. Texas HoldEm poker var tros ha uppfunnits i Robstown, Texas i det tidiga 1900-talet, innan de skjutsas till Las Vegas på 1960-talet.

Spelningen börjar med varje spelare får 2 kort, kallas hålkort som är deras och deras ensam. Om de gillar sina chanser, kan de placera sin insats i den första satsningsrundan efter hålkorten delas ut. Nästa omgång 3 första gemensamma kort delas ut i mitten av tabellen, ansikte upp för alla att se. Dessa är de första gemensamma korten i Holdem poker kallas floppen och leder till den andra omgången av vadslagning. Igen varje spelare ges chansen att vika eller satsa på rundan, och spelet fortsätter. Bara ett community kort delas uppåtvänt, detta kallas turn i Texas holdem, och den nästa satsningsrundan följer.

Sedan det femte och sista gemensamma kortet, kallas floden, delas senaste betting rundan händer om det finns fortfarande fler än en spelare kvar. En gång finns det inga fler kort behandlas eller alla kvarvarande spelare samtycker till att visa sina kort för vad som kallas showdown i Texas holdem poker. Den som har den bästa handen med antingen all av de gemensamma korten (rekommenderas inte som andra kan göra samma sak) eller en kombination av eller både hålkort och gemensamma kort är vinnaren av det spelet. Han eller hon får potten (alla av de pengar som har avsatts i satsningar hittills) och ett nytt spel fortsätter omedelbart. Om det är oavgjort, delas potten. Texas HoldEm regler är ganska enkel, och det faktum att det finns så många olika varianter, strategier och möjliga regler att spela med verkligen lämpar sig för den popularitet och tillgänglighet av holdem poker. 7 card Stud, det föregående spelet val i Las Vegas kasinon har alla men ersatt av Texas HoldEm och dess plats i böcker, filmer och mainstream media i allmänhet inte kan förbises. Texas HoldEm poker har drabbat världen med storm – och det är här för att stanna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *