January 17, 2019

Texas Holdem – Gameplay

Varje deltagande spelare får två kort, som i det ideala fallet förblir dolda i början, och ingen av spelarna bör se. Och du är redan i mitten av den första satsningsrundan.

Om du tror att dina kort är lovande och du vill riskera minsta insats med dem, kan du göra så. Här kan erfarna spelare redan tolka de första tecknen på en framgångsrik eller inte så lovande ut runda, sen redan nu de första spelarna från denna passage kommer att säga adjö. Om deltagarna i rundan bestäms slutligen, går dealern för att sätta tre så kallade community-kort i mitten av bordet. De gemensamma korten kallas också floppar och kan användas av någon spelare för sina syften. Detta innebär i synnerhet varje deltagare kan göra kombinationer från hans två nedåtvända kort och de tre uppåtvända korten på bordet.

Och spelarna är redan i den nästa satsningsrundan. Varje deltagare har nu beslutet att göra om han skjuter, höjer eller får ut. Pushing medel kan du inte satsa eller få ur spelet. En spelare kan skjuta bara om hans frontman har gjort så. För detta resonera, driver eller även kontroll, är praktiskt taget endast möjligt om ingen satsning har gjorts. Om en spelare har medfört vadet, förblir de kvarvarande deltagarna tre varianter kvar. Du kan antingen öka satsningen, syna en satsning som du redan har gjort eller säga adjö till runda. Ökar också kallas en höjning, samtal kallas ett samtal, om du bestämmer att passera, måste du också säga vik. När varje spelare har gjort sina beslut, fortsätter dealern att avslöja det fjärde gemensamma kortet. Detta kallas också en sväng. Som i föregående omgång, kan varje deltagare använda turn för deras kombinationer. Detta är då direkt i den tredje satsningsrunda.

Återigen är det spelarna, att välja om du vill justera, öka, ring eller ens få. När denna runda är klar, följer det femte gemensamma kortet på bordet. Detta kort, även kallad River-kortet, är, liksom i de tidigare rundorna, utformad för att tillåta spelare att göra kombinationer med egna och andra kort. Från korten på bordet och korten dolda i handen, är det nu upp till varje deltagare att göra den bästa poker kombinationen med fem av de sju korten. Och redan spelarna är i den senaste omgången av lek. Återigen, de har att besluta om att passera, höja, syna eller lägga. När omgången är klar, går det till så kallade showdown. Här, är de hittills dolda kort av spelarna avslöjade och så synlig för alla. Som med andra pokervarianter, vinner spelaren med den högsta kombinationen alla kort. Denna deltagare är då komplett potten från rundan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *